KRÁĽOVÁ PRI SENCI - V Kráľovej pri Senci nájdete päť mostov. Ten najväčší je zároveň aj najstarší, najkrajší a je lákadlom pre turistov. Mladí dedinčania milujú futbal, hoci štadión je na nezvyčajnom mieste.

V obci Kráľová pri Senci stojí most, ktorý bol súčasťou anglického parku za éry Pálffyovcov. "Táto národná kultúrna pamiatka získala cenu Fénix," povedal bývalý starosta obce Alojz Koiš.

Areál Sigotka

V obci majú aj pálffyovskú kaplnku, ktorá bola súčasťou kaštieľa, dnes je tu kostol. "Kaštieľ bol plánovaný do tvaru U, kaplnka zostala a všetko ostatné bolo zbúrané," hovorí Koiš. Rieka Čierna voda obmýva dedinský ostrov. "Areál Sigotka má približne 5 hektárov," povedal starosta obce Dušan Šebok.

"Na ostrove máme štadión, bufet," vymenováva futbalista Adam. Včelárska Paseka je súčasťou obce Kráľová pri Senci. Je to najväčší skanzen a múzeum v Strednej Európe.

"Paseku v súčasnom období navštevujú najmä žiaci zo základných a stredných škôl aj vysokých, aby si utvorili obraz o význame včiel, ich prínose pre ľudstvo a prírodu," uviedol Rudolf Moravčík správca včelárskej paseky.

V obci sa bola pozrieť redaktorka Ruslana Kuriľcová:

Niečo k veci

Niečo k veci

.