LAKŠÁRSKA NOVÁ VES - Dedinu Lakšárska Nová Ves prezývajú aj slovenský Holywood. Filmy tam nakrúcali po celej dedine. Ľudia si pekne privyrobili a o zábavu mali postarané. V Lakšároch, ako tejto obci hovoria, majú jednu zvláštnosť. Keď je v susedných dedinách teplo, u nich sú horúčavy, keď je mráz, oni majú mrazisko.

Súčasťou Lakšárskej Novej Vsi je miestna časť Mikulášov a dve osady. Horné Valy a Šišoláky.

"Máme tu špecifické počasie. Keď je všade teplo, tu je ešte teplejšie a keď je všade chladno, tak tu je ešte chladnejšie," hovorí starostka obce Oľga Prcházková.

Točili tu Pacha

V obci majú dom, ktorý sa objavil v niekoľkých filmoch, ktoré sa v obci natáčali. "Pacho, hybský zbojník, tento film je tu natáčaný celý," prezrádza obyvateľka obce Andrea.

Aj herci filmu Kto chytá v daždi zavítali do Lakšárskej Novej Vsi. "Som videla, že  jeden z hercov rozbil v dome okno a aj sa porezal," spomína obyvateľka Irena. V dedine nakrútili vyše 40 historických slovenských filmov. "Rozhlasom vyhlásili, že potrebujú chlapov, ženy. Priniesli sme občianske preukazy a každý dostal 100 korún," tvrdí obyvateľka Viola.

Slovenský Hollywood navštívila aj redaktorka Ruslana Kuriľcová:

.