LIPOVCE -Lipovce je pastvou pre oči v lone krásnej prírody. Nájdete ju na úpätí Braniska. Na jednom mieste môžete obdivovať zákonom chránené pamiatky, prejsť sa po prírodnej rezervácii, či navštíviť zimný domov netopierov.

Pevná turistická obuv, k tomu batoh a niečo pod zub. Takto by mal vyzerať správny návštevník Lipoviec a ich okolia. Tiež sa treba dobre obliecť, kým si to všetko čo kúsok kraja ponúka obeháte, poriadne sa zapotíte.

Lačnov, to bola kedysi samostatná  dedina. Pomaly ale vymierala, ľudia sa začali sťahovať do miest za prácou. Dnes tu stretnete viacmenej chatárov a zopár pôvodných obyvateľov.

Piaty stupeň ochrany

Lačnovský kaňon je skvelou turistickou trasou, ktorú zvládnu aj deti. Popri potoku medzi skalami je považovaná za jednu z najkrajších a najobľúbenejších medzi turistami.

Je to posvätné miesto aj zo zákona. Piaty stupeň ochrany. "Chodím sem veľmi rád, je tu málo áut, pekná príroda, ticho," hovorí turista. Jaskyňa Zlá diera je jedinou sprístupnenou jaskyňou v prešovskom okrese. Ponúka možnosť okúsiť život pod zemou na vlastnej koži len s lampášom v ruke. Zatvorená je iba v zime. Vtedy sa stáva domov netopierov.

Zemou vychladená, dokonale čerstvá. Túto minerálku dostať kúpiť aj v obchode, ale pri návšteve Lipoviec ju môžete mať zadarmo.

Lipovce navštívil redaktor Vlado Jurek:

.