SPIŠSKÁ TEPLICA - Obec Spišská Teplica (okr. Poprad) je taká moderná, že tam nemajú žiadne tradície. Nájdete tu ale zvláštnosti, o ktorých možno nevedia ani samotní Tepličania.

V nádhernej podtatranskej dedine Spišská Teplica majú počas teplého jarného dňa pohodu všetci. Tú si doprajú i pri jednej rarite. Majú tu totiž potok, ktorý nikdy nezamrzne. Preto je aj Teplica Teplicou.

Domáci si myslia, že ak potok zamrzne, nastane koniec sveta.

Podtatranské dediny sú známe skutočne krásnymi výhľadmi. Zo Spišskej Teplice je nádherný výhľad na Tatry. Dedinčania tvrdia, že práve od nich je najlepšie vidieť Gerlach. Býva sa im tu skvele. "Máme tu všetko - mäsiarstvo, obchody, lekára..úplne všetko," potvrdzuje obyvateľka obce.

Prostriedok agronómov

Majú tu i dopravný prostriedok, ktorý by ste na dedinskom poľnohospodárskom družstve určite nečakali. A práve na ňom chodia agronómovia kontrolovať okolité polia.

Niečo k veci

Miestne družstvo dopraje jazdu každému, kto by to chcel vidieť. Ostávajú ale verný družstevnej povesti a široko ďaleko vraj nekúpite lepšie a lahodnejšie mäsko na stejky, ako práve tu.

Aj keď je Teplica Teplicou, teplo tu okrem potoka veľmi nie je. Aj keď prichádza jar ľudia tu už myslia na ďalšiu zimu, a poriadne sa na ňu chystajú. Drevo musí byť tuhé, aby dlhšie vydržalo horieť.

Pozrite si reportáž zo Spišskej Teplice:

Zdroj: noviny.sk
.