BREZNIČKA - Časť obyvateľov Brezničky v poltárskom okrese sa ostatné dva týždne obáva iba jedného - aby nezačalo pršať. Od konca mája tam totiž mali už šesť poriadnych búrok. Majetky ľudí zakaždým ničí voda a bahno. Ako hovoria, čiastočne za to vraj môže aj starosta obce.

Naposledy museli obyvatelia Brezničky s veľkou vodou bojovať v utorok. Dvory, pivnice, záhrady aj ulicu v priebehu krátkej chvíle zaliala voda a bahno. "Bolo ako cunami," opisuje obyvateľ Milan.

Zúfalstvo

"Už je to šiestykrát, je mi z toho do plaču," dodáva suseda. Ľudia sú zúfalí, no aj nahnevaní. Myslia si, že keby sa kompetentní viac starali, situácia by počas intenzívnych dažďov nemusela byť taká kritická.

"Najhlavnejší problém je ten, že družstevníci zasiali kukuricu, ktorá nestíha zadržať vodu. A problém vznikol s tým, že kanály sú pozapchávané, alebo málo prietočné," pokračuje Milan.

Starosta nemá snahu

Na to, že niektoré kanály sú upchaté, iné príliš úzke, starostu upozorňovali už po prvej búrke, no podľa ich slov sa odvtedy nič neurobilo. "My sme urobili všetko, tie prietoky sme vyčistili. Ja za to nemôžem, že prišiel taký veľký dážď. Čistili to železnice, cestári," obhajuje sa starosta obce Milan Šuľaj.

"Nejavil žiaden záujem, on nemá snahu niečo spraviť," dodáva Ivan. "Bola som za starostom, odbil ma každý raz," tvrdí obyvateľka. "Prekopeme cestu, miestnu komunikáciu," hovorí starosta.

.