ŇAGOV - Aj keď je Ňagov malá dedinka, ktorú návštevníci pešo prejdú za pár minút, pamiatky v nej sú veľké a vzácne. Jednou z nich je aj starý zvon.

Ňagov sa nachádza iba jeden kilometer od Medzilaboriec. Žijú tam prevažne Rusíni a napriek tomu, že dedinka nie je veľká, tak
navštíviť sa ju určite oplatí.

Hneď prvé s čím sa v obci chvália sú dve Národné kultúrne pamiatky. Medzi ne patrí gréckokatolícky chrám. V jeho vnútri uchváti nádherný dubový ikonostas. Ďalšou pamiatkou je zvonica, v ktorej sa nachádza starý zvon, ktorý sa podarilo zachrániť po požiari drevenej cerkvi. Zvon je renesančný z obdobia prvej polovice 17. storočia. Je to jedna z najstarších pamiatok v Laboreckom regióne. Aby zvon zachovali pre budúce generácie, vymysleli preň čestné miesto. Obyvatelia ho chceli umiestniť do kaplnky sv. Archanjela Michala ako jednu z dominant obce. Kaplnka sa nachádza približne uprostred obce a je prerobená zo starej školy. Vo vnútri sa nachádzajú staré ikony, ktoré sa podarilo zachrániť a zreštaurovať.

Miestny kňaz je známy, tým že miluje ikony a taktiež má kladný vzťah k umeniu. Lásku k svätým prenáša na lipové drevo.

Dedinka nie je veľká. Za pár minút ju hravo prejdete pešo. Hoci ľudí je na ulici pomenej, snehu tam majú  v zime neúrekom. Potulkami po
obci sa návštevník môže stretnúť aj so zberateľom, ktorý zbiera azda všetko. Zvonce, bodáky, rôzne pokrývky hlavy a mnohé vyznamenania. Tých má okolo 500 a je veľmi zložité sa k nim dostať. 

Miesta, ktoré by návštevník určite nemal obísť, ak navštívi Ňagov:

  • Múzeum moderného umenia Andy Warhola
  • Mini skanzen Medzilaborce
  • Chrám sv. Mikuláša Bodružal
  • Chrám Ochrany Presvätej Bohorodičky Nižný Komárnik
  • Vyhliadková veža Dukla
  • Dukliansky priesmyk

.