PLAVECKÝ MIKULÁŠ - Plavecký Mikuláš je rajom pre turistov,ktorí tam nájdu množstvo turistických chodníkov. Miestni obyvatelia poznajú aj recept na šťastné manželstvo. Žije tam až 12 dvojíc, ktoré sú manželmi viac ako 50 rokov.

V obci Plavecký Mikuláš býva 730 obyvateľov. Nachádza sa 28 kilometrov od Malaciek a 28 kilometrov od Senice. "Ľudia cestujú za prácou väčša do mesta, pretože tu nie je tak veľa možností sa zamestnať," hovorí obyvateľka obce Gabriela.

Keďže sa dedina volá Plavecký Mikuláš, zisťovali sme, koľkí muži s týmto menom tu bývajú. Okrem drevenej sochy, tu žijú 4 Mikulášovia. "Je to najkrajšia dedina, perfektní ľudia a najlepšia zábava," tvrdí obyvateľ obce Vincent.

Všetko sa dá vyriešiť

V dedine sme našli aj pár, ktorý má za sebou 62-ročné manželstvo. "Keď sa majú dvaja mladí ľudia radi, všetko vyriešia," myslí si Jozefína. "Ja by som bez nej nevedel žiť," dopĺňa manželku Štefan.

V Plaveckom Mikuláši sa veľa tancuje. Starší pôsobia vo folklórnom súbore Libuša, tí neskôr narodení tancujú v súbore Libuška. "Chcem vedieť dobre tancovať," priznáva malý tanečník.

Plavecký Mikuláš navštívila redaktorka Ruslana Kurilcová:

.