LIPTOV - Atrakcie od výmyslu sveta, adrenalín a najmä nekonečne veľa zábavy. Návštevníci Liptova majú cez prázdniny možnosť spoznávať poklady jedného z najkrajších regiónov Slovenska. Liptov patrí k ťahúňom domáceho cestovného ruchu.

V Pavčinej Lehote je bobová dráha dlhá kilometer. Nikomu nenaháňa stracha, ale má liečivé účinky. "Má šestnásť zákrut, tri skoky, preto je taká adrenalínová," hovorí Ján Šebo, manažér bobovej dráhy Žiarce. 

Brzdiť na nej síce netreba, no pud sebazáchovy predsa len funguje aj u najmenších. "Je to stavané na jazdu bez brzdy a na ľudí do 100 až 120 kilogramov," hovorí Šebo. Na najstrmšej bobovej dráhe na Slovensku je dôležité nielen vedieť brzdiť, ale aj poriadne kričať.

Kontaktná ZOO

Podobne ako v prípade bobovej dráhy, adrenalín je vojsť do klietky s levom, čo pohladkať medvedie mláďa. V liptovskej ZOO sú dovolené viaceré vychytávky. "Hlavne ide o to, aby sa dalo ku zvieratkám ísť dovnútra, aby si ľudia mohli vyskúšať zvieratká pohladkať prípadne nakŕmiť," uviedol ošetrovateľ a vedúci prevádzky ZOO Kontakt Tomáš Vatycha.

V zoologickej záhrade je aj miestny zlodej. Nosáľ červený sa len ťažko lúči s korisťou z vreciek návštevníkov. "Je to taký miestny vandal alebo zlodej," povedal Vatycha.

Let v tuneli

Dobrodružné býva často aj počasie na horách. Vietor sily hurikánu väčšinou z nich ľudí vyháňa, no na Liptove je to naopak. Vyhľadávajú ho najmä nadšenci lietania, ktorí si nevedia vynachváliť pocit ako pri voľnom páde. "Ľudia sú z toho unesení. Majú taký dobrý pocit, že by vás prepísali celý majetok," tvrdí inštruktor Hurrizane Factory Aleš Hrebík.

Položiť sa na vietor so silou okolo 200 kilometrov za hodinu chce trochu odvahy, ale pod vedením skúseného inštruktora si lietanie vo veternom tuneli dokáže užiť aj úplný začiatočník.

Jediná škoda pri tejto atrakcii je, že človek sa nemôže podeliť o radosť a celý čas musí držať jazyk za zubami. "Zaslintáte si svoju tváričku, ale to je akurát tak na úsmev," dodáva inštruktor.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdroj: noviny.sk
.