PROSIEK - Dedina Prosiek má asi najkrajšiu dolinu na Slovensku. Láka turistov z celého sveta. V tejto dedine akoby zastal čas. Kam sa otočíte, všade je čo vidieť alebo sa kam vybrať na túru. A pritom dýchate pravý horský vzduch. Len si nezabudnúť fotoaparát, aby ste sa aj doma mali na čo pozerať.

Pýchou Prosieka je Prosiecka dolina, vstupnou bránou do nej je tiesňava s menom Vráta- a je tu poriadna zima. Chlad sa šíri od potoka  ktorý, sa raz stráca v podzemí, potom zas sa ukáže.

Obyvateľ Holandska

"Včera sme dali Vysoké Tatry- boli sme unesení, ale tu je viac prírody, flóry," opisujú českí turisti. Domáci medzi sebou bojujú o turistov a vymýšľajú. "Turistov je tu plno, do doliny chodia každý deň," hovoria obyvatelia Prosieka.

"My sme z Bratislavy- Chorvátsky Grob a veľmi sa nám tu páči. Detičky spinkajú, lepšie ako doma," tvrdia. "Som z Holandska, tak sa mi tu páči, že mám tu trvalé bydlisko," dodáva ďalší.

Na čas zabudnite

Táto dedina je relaxačná, na čas tu môžete zabudnúť, ani na kostolnej veži nemajú ciferník. Jesenná príroda v okolí Prosieka je prosto úžasná a taký výlet k Liptovskej Mare, určite stojí zato.

.