STARÁ LESNÁ - Ak sa chcete ísť pozrieť do Starej Lesneh, domáci odporúčajú, aby ste si vzali dobré tenisky alebo bicykel. Auto vraj nepotrebujete. A sledujte oblohu.

Okolitá príroda a neskutočné možnosti pre turistov,  to je to, čo tam určite musíte vidieť. Jedine na takomto mieste vám ani neprekáža, keď musíte dať na ceste prednosť napríklad ovečkám.

Astronómovia v Starej Lesnej  si hádam ani nemohli želať krajšie pracovné prostredie ako majú tu. "Je tu relatívne málo svetelného smogu, takže pre nás ideálne miesto, aby sme mohli pozorovať tmavú nočnú oblohu," vysvetľuje riaditeľ astronomického ústavu Aleš Kučera.

Bez áut

Vedci zo Starej Lesnej tvrdia, že podtatranské lúky sú ideálnym miestom, na ktoré by mohol dopadnúť meteor, žiaľ, ešte sa to nikdy nestalo.

Snom domácich je, aby sa ľudia prestali cez dedinu voziť autami, ale turistiku začali konečne robiť tak ako sa patrí. Do Tatier to totiž z tejto dediny nie je vôbec ďaleko.

"Štyri kilometre. Ľudia už konečne začali chodiť bicyklami. Aj ja som si už nachystal, tak ho už čoskoro využijem," hovorí obyvateľ obce Dušan.

Aj redaktorka Mária Pavlíková navštívila Starú Lesnú:

Zdroj: noviny.sk
.