ĽUBICA - Presúvame sa pod Tatry do dediny Ľubica, v ktorej býva iba jedna jediná žena s takýmto menom. Kedysi to bolo slávne vojenské pásmo, dnes sa v okolí pasú na lúke už iba dva somáre. Inak, viete prečo tam ľudí volajú kirbisari?

Ak chcete prírodnú prevenciu pred veľmi chúlostivým pánskym problémom, stačí prísť do tejto dedinky. "Táto tekvica je výborná na mužskú prostatu, lebo obsahuje semienka, čo sa nelúpu," hovorí obyvateľka dediny.

Bocianie hniezdo

Všetko sa tu teraz rekonštruuje, majú tu veľa hostorických skvostov, ale keď sem prídu turisti, najskôr si všimnú bocianie hniezdo. "Ja už mám 50 rokov a  koľko bocianov sa v ňom už narodilo, aspoň 150," dodáva obyvateľ Ľubice.

Ľubičania sa chodia modliť do viacerých kostolov. Majú ich tu hneď niekoľko. A najmenši nielen tu v dedine, ale aj na celom Slovensku, je pravoslávny chrám.

Streľba vo voľnom čase

"Neutláčajú ma tu. Rúcho nosím len na liturgie, teraz som v pracovnom," hovorí pravoslávny kňaz Milan Bílý. Ľubica bola kedysi vojenským výcvikovým priestorom, aj teraz sa tu strieľa ale už iba tak, vo voľnom čase a pre relax

Zdroj: noviny.sk
.