VEĽKÝ GROB - Dedinu Veľký Grob (okr. Galanta) si ľudia často mýlia s inými obcami s podobným názvom. Kedysi na miestnom potoku plávali samé husy, dnes tam nenájdete ani jednu. Miestny kaštieľ má obrovské múry a majitelia, čo tam žijú majú čo robiť, kým ho vykúria.

Veľký Grob sa nachádza osem kilometrov od Senca a má viac ako 1 300 obyvateľov. "Má veľmi dobrú polohu, čo sa týka možnosti zamestnania. Môžete odtiaľto chodiť do Bratislavy, Trnavy či Galanty," hovorí miestny obyvateľ.

Obec si často mýlia s Chorvátskym či Slovenským Grobom. "Návšteva sa z ničoho nič objaví v Chorvátskom alebo Slovenskom Grobe. Potom im musíme vysvetľovať, kde je Veľký Grob," hovorí starosta obce Viliam Rigo.

V obci sa nachádza aj štyristoročný kaštieľ, ktorý patril Esterházyovcom. Majiteľka tvrdí, že je okolo neho veľa práce. "Všetci závidia, ale nemajú naozaj čo. V lete je tu hrozne fajn, lebo je tam chládok ale v zime to treba všetko vykúriť," hovorí majiteľka kaštieľa Darina Valašková.

Anna Janková je jednou z mála, ktorá robí ešte stále vianočné oblátky a trubičky. "Keď zacítim tú vanilku, každá jedna oblátka alebo trubička mi pripomína vôňu Vianoc," hovorí Anna.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdroj: noviny.sk, TV JOJ - Ruslana Kurilcová
.